Ciorba de fasole cu carne de porc
Ingrediente Ciorba de fasole cu carne de porc
- 300 g fasole (am luat de la Nota 11 )
- 2,5 l apa
- 250 ml borș
- 1 conserva carne de porc (300 g) (am luat de la Nota 11 )
- 100 g rosii decojite (am luat de la Nota 11 )
- 1/2 telina
- 2 morcovi
- 3 cepe
- 1 bucata pastarnac
- 1/2 bucata radacina patrunjel
- 1/2 lingurita marar uscat
- 1/4 lingurita cimbru
- cateva frunze de leustean uscat
- 1 lingurita sare
Supele si ciorbele au facut si fac parte din meniul noustru saptamanal.
Sunt gustoase, aromate, si foarte hranitoare pentru organism.
Asa cum obisnuia bunica sa zica, sunt pansament pentru stomac.
Macar un polonic de supa sau de ciorba sa fie la fiecare masa, si meniul este complet!
Unele dintre acestea imi amintesc de copilarie, pe altele le-am imbratisat cu drag la maturitate, precum supele creme..
Cert este ca, indiferent de situatie, ele sunt prezente pe masa noastra!
Impartasesc cu tine reteta de ciorba de fasole cu carne, primita de la mama mea, care iese excelent!
Marturisesc ca aleg sa o fac la oala sub presiune, ca dureaza mai putin, comparativ cu oala clasica, unde trebuie sa o fierbi in mai multe ape.
Las povestile, si iti detaliez!
Mod de preparare Ciorba de fasole cu carne de porc
In video de mai jos am detaliat pas cu pas modul de preparare al acestei bunatati!
Daca iti este mai comod sa urmaresti pasii retetei scrisi, iti las aici etapele detaliate:Se alege si se spala fasolea.
Se pune la fiert în oala sub presiune cu cei 2,5 l apa.
Din momentul cand incepe sa fiarba se lasa la fiert 15 minute.
Zarzavatul se curata, spala si se toaca marunt.
Se opreste fierberea la oala sub presiune, se ia capacul si se pune zarzavatul.
Se pune 1 lingurita sare, 1/2 lingurita marar uscat, 1/4 lingurira cimbru.
Se fierb 8-10 minute cu capacul pus ( altul decat cel de la oala sub presiune), fierbere normala.
Borsul se fierbe separat 2-3 minute.
Cand zarzavatul este fiert se pun rosiile tăiate cubulete si borsul. Se fierb 2-3 minute. Se pune carnea taiata cubulete. Se fierbe 2-3 minute.
Se oprește focul , se pune leustenul și se acoperă oala. Se lasă să se odihneasca câteva minute. Se serveste cu pofta si placere!