Papricas de pui cu ciuperci si mamaliguta
Nelipsita de masa in copilarie, paricasul de pui cu ciuperci sau fara ciuperci a devenit una din mancarurile mele preferate.
Mod de preparare
Se incinge uleiul intr-o tigaie inalta neaderenta cu fund gros sau intr-o cratita.
Se caleste ceapa pana devine translucida. Aveti grija sa nu o rumeniti ca si mine. Se adauga carnea si se prajeste usor pe toate partile. Se adauga ciupercile si se mai calesc impreuna 2-3 minute. Se adauga apa fierbinte, pasta de ardei sarea si piperul si se scade flacara la minim. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba impreuna pana cand ciupercile si carnea sunt fierte. Cand carnea e fiarta adaugam, amestecul de faina cu laptele si smantana de gatit, pe care l-am pregatit separat intr-un bol. Se lasa sa fiarba pentru un clocot sau doua, se potriveste gustul cu sare, daca mai e nevoie si se adauga cine doreste poate pune si patrunjelul tocat fin.
Putem acuma sa punem apa la fiert, pentru mamaliga. Sa nu uitam sa adaugam sarea.
Faina de malai se adauga peste apa care fierbe, in ploaie, amestecand intens, pana se ingroasa ca o budinca.
Se serveste deliciosul papricas de pui cu ciuperci si mamaliguta.