Mancare de mazare cu pui
Mare mi-a fost surprinderea cand am constatat ca in atata timp n-am impartasit cu tine reteta mea de mancare de mazare cu pui, preparat destul de popular la noi in bucatarie, ce-l face si-l savuram des!
Cum de am realizat acest lucru, cum m-am pus pe treaba!
Pe langa faptul ca este o mancare gustoasa si sanatoasa care se face usor si rapid, ce mai apreciez eu la acest preparat este ca, omitand mirodenii precum sarea si piperul, il poti da si celor mici de la 6 luni, cand incepi diversificarea cu ei.
Poti merge pe varainta de diversificare clasica, unde pasezi toate ingredientele si obtii o crema, dar poti merge si pe varianta de autodiversificare, unde dai celor mici puiul fasii, iar mazarea doar o pasezi usor cu furculita, pastrand o textura mai putin cremoasa.
Mod de preparare:
Pieptul de pui il punem la fiert cu apa rece și o lingurita de sare. Luam spuma si il lasam sa fiarba la foc mic circa 15 minute.
Il scoatem din apa, il lasam sa se racească si il taiem cubulete.
Curatam zarzavatul.
Morcovul taiat bucati mari, il punem la fiert aproximativ 10 minute.
Il scoatem pe farfurie si il taiem cubulete.
Ceapa o tocam marunt, o punem in cratita cu uleiul si o cescuta de apa. O fierbem la foc mic cu capacul pus.
Mazarea o scurgem de apa din borcan, o punem intr-o strecuratoare si o trecem pe sub un jet de apa.
Cand s-a inmuiat ceapa punem mazarea, carnea, morcovul, cimbru, sarea, foaia de dafin, piperul, pasta de rosii si punem apa, fara sa depasim suprafata mancarii.
Lasam sa fiarba 15 minute.
Oprim focul si punem mararul tocat.
Servim cu pofta si cu placere!
Spor la bucatarit si pofta buna!
Cu drag,
Ioana
Text si imagini: www.ioanaserea.com